פיקניה – נתח ברזילאי עשיר

פיקניה - נתח ברזילאי עשיר

ישראלים ידועים באהבתם לבשר, אך גם באהבתם לטעמים חדשים. פיקניה זהו הנתח המפורסם ביותר בברזיל אך בישראל מעטים מאוד שמעו עליו או מכירים אותו. טעם הפיקניה הוא עמוק ורך ובישראל מכנים אותו "שפיך צ'אך".

בשר איכותי ישירות מברזיל

פיקניה הוא נתח בשר הנלקח משריר הירך. בעוד שבארץ מכירים בעיקר את נתחי האנטריקוט, סינטה, או הפילה, ישנם נתחים נוספים, במחירים משתלמים, ולא פחות איכותיים ועשירים, כמו הפיקניה המגיע מברזיל. הפיקניה נפוץ בעיקר בברזיל ובאמריקה הלטינית, כמו למשל ארגנטינה, הידועה כאימפריית הבשר. למה בעצם קוראים לנתח זה "פיקניה"? יש האומרים שהשם לקוח מרעיית הבקר בפורטוגל וספרד, שם היו משתמשים במוט עץ לרעיית הבקר. נתח הפיקניה נמצא בשריר הירך הדו-ראשי, בחלק האחורי של גוף הפרה, וטעמו עשיר ועדין. אפשר להגיד שהוא הנתח הסודי בעל המרקם הרך והמצוין שהרבה ישראלים פשוט לא מכירים אותו מספיק, וחבל שכך. נתח הפיקניה לא מכיל יותר מדי שומן ולכן יש לבשל אותו בצורה מסוימת.

מהו הטעם של הפיקניה?

לפיקניה יש טעם מאוד מיוחד. הוא מוציא טעמים עמוקים ועשירים, אין בו יותר מדי שומן, אך יש לבשל אותו בצורה מאוד ספציפית על מנת שיתבשל בצורה הנכונה עד לעשייה מושלמת. אם החלטתם להזמין פיקניה, תוכלו להתייעץ איתנו על דרך הבישול הטובה ביותר לנתח בשר איכותי מסוג זה. תוכלו להכין את הפיקניה איך שתרצו מבחינת חלקים, אך ברפאל ברנד אנו ממליצים על בישול הפיקניה כנתח אחד מבלי לחתוך אותו. כך תוכלו להגיע לטעם עמוק, עדין ועשיר יותר. נתח זה מוצג כנתח רזה עם מעט שומן ובברזיל נחשב למעדן.

איך כדאי להכין נתח פיקניה?

כפי שציינו, ניתן להכין את הפיקניה כגוש בשר אחד, מה שמומלץ על ידינו – אך אם תבחרו, ניתן גם לחתוך את הנתח ולבשל אותו בצורת סטייקים. בברזיל נוטים לחתוך את הנתח לחלקים אך זוהי החלטה אינדיבידואלית בלבד. מומלץ לצרוב את הבשר בעזרת מחבת מתאים, למשך 40 שניות, לא לפני שביצעתם בו חיתוכים נכונים (הנקראים גם "חריצת בשר"). בפיקניה אין יותר מדי שומן, אך עדיף שלא לוותר עליו, והוא יכול בהחלט להוסיף המון – עדיף לא לוותר על השומן הטעים בנתח.

שימו לב מהיכן אתם רוכשים את הפיקניה. פיקניה זהו נתח מיוחד ועשיר במינו, ויש לרכוש אותו ממקום המתמחה בנתחים מסוג זה. ברפאל ברנד תוכלו להיות בטוחים ברכישתכם, ותוכלו להשיג נתח איכותי של פיקניה במחיר המשתלם ביותר. שיטה מומלצת לבישול פיקניה היא באמצעות שיטת הסו-וויד. שיטה זו מעולה לבישול בשר, במיוחד נתח פיקניה, היות ובעזרתה ניתן לבשל את הבשר באופן שווה, מבפנים ומרבחוץ, כך הבשר יוצא רך, עדין וטעים יותר.
פיקניה - נתח ברזילאי עשיר

פיקניה היא הנתח הבא בתפריט שלכם

לפיקניה יש יתרונות רבים, ובעיקר כי אין בנתח זה הרבה שומן, הוא נחשב לנתח רזה אך למעדן. בעוד שבברזיל הוא נחשב למעדן יקר יחסית, כאן בארץ מעטים מכירים אותו, ולכן הביקוש נמוך והמחירים אינם שונים בהכרח מנתחי בשר אחרים כמו אנטריקוט, פילה וסינטה. בעזרת שיטות בישול מדויקות, ניתן להגיע לתוצאות מושלמות ולנצל את מלוא הפוטנציאל של הפיקניה. כך תהיה לכם שליטה מלאה על התוצאה ותוכלו ליהנות מנתח עשוי בצורה מושלמת. תוכלו לקבל עצות לשיטות בישול שונות וקולקציות בלעדיות של מוצרים ברפאל ברנד, וכמו כן גם את השיטות המדויקות והיעילות ביותר לבישול פיקניה. ניתן להזמין נתחי בשר איכותיים דרך רפאל ברנד וליהנות משירות מהיר ומוצרי בוטיק אמיתיים.

אהבתם? אז פרגנו לנו ושתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

הירשמו לניוזלטר וקבלו מבצעים והטבות

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

בשר כבש ידוע כאחד הבשרים הטעימים ביותר, ובמיוחד צלעות כבש. בעוד שבעולם נוטים להשתמש בעיקר בחלקים שונים של הכבש כמו שוק, כתף, חזה, בארץ צלעות

האתר בהרצה והשקה וייתכנו זמני טעינה איטיים יותר, אנחנו עובדים בחריצות לשפר את החוויה ומבקשים את הסבלנות שלכם.

בינתיים תתפנקו ב-10% הנחה עלינו :-)
הקלידו קופון RB1010 בזמן התשלום