המסורת ממשיכה – איזה בשר מתאים לחמין?

המסורת ממשיכה - איזה בשר מתאים לחמין?

חמין הוא אחד מהמאכלים היהודיים האהובים ביותר. תבשיל זה מורכב בעיקר מחיטה, גריסים, חומוס, ביצים קשות, תפוחי אדמה,  אך המרכיב העיקרי בו הוא בשר. בחמין ניתן להשתמש בכמה סוגי בשר אך נשאלת השאלה איזה בשר מתאים לחמין וישתלב במאכל בצורה מושלמת?

חמין כמאכל מסורתי

חמין הוא מאכל יהודי מסורתי הקיים כבר שנים רבות והוא אחת מהאבני הדרך בבישול היהודי. נהוג בדרך כלל להכין חמין דווקא לסופ"ש, ולאכול אותו בשבת, בדיוק כמו ג'חנון, מאכל מסורתי אחר. חמין מתבשל בדרך כלל על גבי פלטה, במשך שעות ארוכות, עד ליום למחרת, כשהוא הופך לחום-כהה עקב שעות בישול רבות. המסורת הינה שחמין אוכלים רק בשבת, היות והחמין נמצא על הפלטה ולכן הוא לא "מתבשל" בשבת. זוהי מסורת יהודית עתיקה, עיקרה מהדת, היות ואסור לבשל בשבת. נשאלת השאלה – איזה בשר מתאים לחמין והאם כדאי להשתמש גם בבשרים אחרים למרות שזה פחות מקובל?

איזה בשר מתאים לחמין?

האם כל סוג בשר מתאים לחמין? לא בהכרח. אנשים נוטים לחשוב שכל סוג של בשר יתאים למאכל המסורתי אך ההפך הוא נכון. בדרך כלל, מי שמכין חמין ישים בשר בקר, והוא בהחלט הבשר המומלץ ביותר לחמין. הבשר המתאים ביותר הוא בשר שריר בקר, לא משנה אם קדמי אחורי, הוא יעשה את העבודה. בשרים רבים יכולים ללכת טוב עם החמין אך בשר בקר הוא המומלץ ביותר. אפשר לנסות לשלב סוגי בשרים אחרים וכל פעם לנסות משהו אחר, ולראות איך זה עובד. במעמד רכישת הבשר, מומלץ להתייעץ עם רפאל ברנד ולראות מהו סוג הבשר האיכותי ביותר לתבשיל. כך תוכלו להיות מרוצים מהרכישה שלכם וליהנות מטעם עשיר יותר בחמין.

ישנם בשרים נוספים אותם ניתן להוסיף לחמין, ותוכלו למצוא אותם גם אצלנו, כמו למשל: בשר טלה, בשר הודו, בשר אווז, בשר בקר עוף והודו, בשר טרי, ועוד. זאת אם בא לכם לנסות משהו קצת שונה מבשר הבקר הרגיל אותו מוסיפים למאכל המסורתי.

סוגי בשרים שונים המתאימים לחמין

מה שטוב בחמין זה שהוא יכול ללכת כמעט עם כל סוג של בשר. למרות שהמסורת היא של מרוקאים, עדות רבות נוטות להכין חמין לשבת, והמסורת העתיקה ממשיכה. זהו מאכל מסורתי נפלא למי שאוהב שילוב של בשר עם קטניות שונות, ביצים, ותפוחי אדמה. בגלל שהכנת חמין נוטה להיות ארוכה מאוד, חשוב לדעת בדיוק איך לבשל את הבשר על מנת שייצא רך, נימוח כמו כל חומרי הגלם האחרים בחמין. החמין ידוע כמאכל עם מרכיבים הנימוחים בפה.

מה עוד אפשר להוסיף לחמין? שאלה טובה. אפשר להוסיף פירות מתוקים המעניקים טעם מיוחד כמו שזיפים, תמרים ואפילו ערמונים שיכולים להיות יקרים למדי ומיועדים לבעלי טעם יקר ומשובח. אם בא לכם עוף בחמין, תוכלו להוסיף כמה חלקי עוף בתוך שקית קוקי ולשים את זה בתוך הסיר. העוף ייצא רך, מתובל, ומושלם. אפשר להוסיף גם טעם מעושן לחמין, למרות שזה לא נפוץ אבל בהחלט אפשרי. לאוהבי בשר שאוהבים טעם מעושן גם בחמין – ניתן להוסיף כמה קבנוס, סוגי בשר מעושנים ושומן אווז או שומן עוף.

להכין את החמין המושלם

לא בא לכם על עוף אלא חמין עם קציצות? זה גם אפשרי ואפילו טעים למדי. אצלנו תוכלו להזמין בשר בקר טחון איכותי מעוף או הודו, ובכך להעשיר את הטעם של החמין שלכם. חמין איכותי הוא חמין עם הטעם המדהים שמזכיר את התבשילים הביתיים של סבתא מפעם. אין ספק שחמין הוא אחד המאכלים המסורתיים האהובים ביותר, ואחד המאכלים שמשתלבים עם בשרים בצורה מושלמת. על מנת להבין איזה בשר מתאים לחמין, מומלץ להתייעץ עם רפאל ברנד ולקבל את הבשר במשלוח מהיר עד הבית. כך תוכלו לקבל את חומרי הגלם כבר ליום שישי ולהתחיל במלאכה כדי לקבל חמין טעים ומושלם לשבת.

תהליך הבישול עצמו אינו מורכב, אך דורש יחס מיוחד לכל רכיב ורכיב בו. גם לקטניות, כשחובה להשרות אותן לפחות לילה מראש, וגם לחומרי הגלם האחרים כמו ביצים קשות, תפוחי אדמה, אותם ניתן לבשל על כיריים לפני ששמים אותם על הפלטה. חמין הוא מאכל שמבשלים כל הלילה ולכן מומלץ גם לדעת מתי בדיוק לשים את הבשר כדי שיהיה עשוי בדיוק במידה הנכונה. כששואלים איזה בשר מתאים לחמין, השאלה המתאימה היא – איזה בשר ישתלב עם החמין ועם מרכיביו השונים בצורה האידיאלית כך שבלוטות הטעם שלנו יודו לנו אחר כך. מכיוון שהחמין הוא מאכל מאוד ססגוני, אפשר ורצוי לשלב אותו עם נתח בשר בעל שומן. השומן נוטה להתערבב היטב עם הרכיבים האחרים וליצור תבשיל יוצא דופן.
מקווים שעכשיו הבנתם איזה בשר מתאים לחמין ומעכשיו תדעו איך לבחור את הבשר לחמין המושלם.
המסורת ממשיכה - איזה בשר מתאים לחמין?

רק ברפאל ברנד תוכלו לקבל נתחים איכותיים המתאימים לחמין הביתי שלכם במשלוח בשרים מהיר עד הבית. מוזמנים ליצור איתנו קשר להתייעצות והזמנת בשר איכותי במחירים ללא תחרות.
לעוד מתכונים של חמין 

אהבתם? אז פרגנו לנו ושתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

הירשמו לניוזלטר וקבלו מבצעים והטבות

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

בשר כבש ידוע כאחד הבשרים הטעימים ביותר, ובמיוחד צלעות כבש. בעוד שבעולם נוטים להשתמש בעיקר בחלקים שונים של הכבש כמו שוק, כתף, חזה, בארץ צלעות

האתר בהרצה והשקה וייתכנו זמני טעינה איטיים יותר, אנחנו עובדים בחריצות לשפר את החוויה ומבקשים את הסבלנות שלכם.

בינתיים תתפנקו ב-10% הנחה עלינו :-)
הקלידו קופון RB1010 בזמן התשלום