איך להכין עוף שלם בתנור הביתי שיוצא טעים ועסיסי

עוף שלם בתנור

הרבה פעמים שמענו על אוהבי עוף שלם בתנור שהעוף שלהם לא יוצא עסיסי ויוצא להם מאוד יבש.
לכן החלטנו ברפאל ברנד ללמד אתכם איך רפאל מכין עוף שלם בתנור הביתי שיוצא טעים ועסיסי.
אפשר גם לבשל עוף שלם בגריל עם שיטת צלייה אחרת, אבל אנחנו נמתקד באיך להכין עוף בתנור.
שאנו רוצים להכין עוף שלם בתנור המטרה שלנו היא לקבל עוף סופר עסיסי עטוף במעטפה של מגה פריך ושחום ויפה.

עוף שלם בתנור

מרכיבים לעוף שלם בתנור

  1. עוף שלם במשקל 2-3 קילו.
  2. 7-9 תפוחי אדמה קלופים אשר חתוכים לקוביות.
  3. רבע לחצי כוס שמן זית או שמן קנולה, תלוי בטעם שלכם בלבד.
  4. 7-8 שיני שום כתושות.
  5. חצי כפית פפריקה חריפה (לאוהבי חריף)
  6. כפית פלפל שחור
  7. כפית מלח
  8. חצי כפית הל
  9. כפית כורכום
  10. כף וחצי פפריקה מתוקה
  11. כפית כמון
  12. 2 כפות של תבלין עוף בגריל איכותי.

אופן ההכנה של עוף שלם בתנור

  1. מחממים את התנור מראש ל 240 מעלות.
  2. שוטפים את העוף שקנינו ברפאל ברנד היטב ויסודי על מנת להוציא לכלוך במידה ויש, וננגב היטב בנייר סופג או מגבת.
  3. ניקח קערה גדולה ונערבב את כל המרכיבים למרינדה שלנו (סעיף 3-12).
  4. נוסיף את העוף שלנו ונמרח היטב עם הידיים או מברשת את העוף מבפנים ובמחוץ בחלקו תחתון והעליון וחלקיו הפנימיים, בקיצור נמרח את כל העוף שלנו במרינדה שהכנו.
  5. ניתן להשרות את העוף עם המרינדה לכמה דק' על מנת לתת לעוף לספוג את המרינדה.
  6. נוסיף תפוחי אדמה שחתכנו מראש ונערבב את כל התפוחי אדמה עד שנוודא שכולם מכוסים במרינדה שהכנו.
  7. ניקח תבנית ונכסה בנייר אפייה, ניקח את העוף והתפוחי אדמה ונניח על התבנית אפייה.
  8. את העוף השלם שלנו נשים במרכז התבנית כאשר הצד של החזה עוף למטה ומסביבו נפזר את התפוחי אדמה שלנו.
  9. מכניסים לתנור את התבנית ומעל נכסה בנייר כסף ונוריד את הטמפ' ל200 מעלות.
  10. אנחנו צולים את העוף למשך שעה ו 25 דקות, לאחר שעה ו25 דקות נוריד את נייר האפיה ונייר הכסף, נשקה את העוף עם נוזלי הצלייה שהצטברו במגש ונאפה עוד 20 דקות עד להזהבה יפה.
  11. בתאבון!

בשיטת צלייה זאת העוף שלם בתנור נשאר תמיד עסיסי וטעים ורך, נסו את המתכון שלנו אתם לא תתחרטו!
הטיפים של רפאל ברנד לבחירת עוף איכותי ומהו העוף השלם הטוב ביותר לצלייה בתנור.
קודם כל חייב לבחור עוף טרי, עוף קפוא מכיל בתוכו המון נוזלים מה שגם ההקפאה פוגעת בטעמו של עוף שלם בתנור שנכין.

אם יש לכם דרך להשיג עופות טריים שממש נשחטו היום אתה מאוד ברי מזל, אבל אל חשש גם עופות טריים שקונים אצל הקצב יביאו תוצאה מוצלחת, אבל העוף הכי טוב עסיסי וטרי נמצא כמובן אצלנו רפאל ברנד.
הקפידו לבחור עופות שעורם שלם ואינו רקוע, עור שעוטף לחלוטין את הבשר ישמור על העוף שלנו עסיסי ורך.
לעוד מתכונים מוזמנים לבקר בעמודת המתכונים שלנו, ואם אתם מעוניינים בעוד מתכונים לעוף שלם בתנור מוזמנים לשתף אותנו.

אהבתם? אז פרגנו לנו ושתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

הירשמו לניוזלטר וקבלו מבצעים והטבות

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

ליהנות מצלעות כבש בתנור או על האש

בשר כבש ידוע כאחד הבשרים הטעימים ביותר, ובמיוחד צלעות כבש. בעוד שבעולם נוטים להשתמש בעיקר בחלקים שונים של הכבש כמו שוק, כתף, חזה, בארץ צלעות

המסורת ממשיכה - איזה בשר מתאים לחמין?

המסורת ממשיכה – איזה בשר מתאים לחמין?

חמין הוא אחד מהמאכלים היהודיים האהובים ביותר. תבשיל זה מורכב בעיקר מחיטה, גריסים, חומוס, ביצים קשות, תפוחי אדמה,  אך המרכיב העיקרי בו הוא בשר. בחמין

האתר בהרצה והשקה וייתכנו זמני טעינה איטיים יותר, אנחנו עובדים בחריצות לשפר את החוויה ומבקשים את הסבלנות שלכם.

בינתיים תתפנקו ב-10% הנחה עלינו :-)
הקלידו קופון RB1010 בזמן התשלום